Polycon

Tuottajavalvonta palveluntuottajille palse.fi-portaalissa

Tässä ohjeessa kerrotaan:

Osa tilaajaorganisaatioista toteuttaa tuottajavalvonnan viestinnän ja dokumentaatioiden lähetyksen palse.fi-portaalin kautta.

Kutsu tuottajanvalvontaan lähetetään tilaajaorganisaation puolesta sähköpostitse, ja yritys pääsee tarkastelemaan tuottajavalvonnan valvonta-asioita portaalin Tuottajavalvonta-osion kautta.

Valvonnan järjestävä organisaatio lähettää yritykselle kutsun tuottajavalvontaan sähköpostitse. 

Lupa tuottajavalvontaan annetaan siirtymällä sähköpostissa olevasta linkistä portaaliin. Luvan antaminen edellyttää, että yritys on rekisteröitynyt palse.fi-portaaliin. 

Sähköpostissa oleva linkki ohjaa käyttäjän ensin kirjautumaan portaaliin, ja onnistuneen kirjautumisen jälkeen käyttäjälle aukeaa näkymä Kutsu tuottajavalvontaan. 

Lupa ja osallistuminen tuottajavalvontaan vahvistetaan valitsemalla ensin valvontaan osallistuvat toimipisteet, ja sen jälkeen klikkaamalla Vahvista osallistuminen -painiketta. 

Jotta käyttäjä pääsee tarkastelemaan tuottajavalvonnan valvonta-asioihin liittyviä viestejä ja asiakirjoja, täytyy käyttäjällä olla rooli Valvonta-asioiden käsittely valittuna.

Roolin pääsee lisäämään Yrityksen tiedot -sivulta, valitsemalla Käyttäjähallinnasta muokattavaksi halutun käyttäjän tiedot. Käyttäjän rooleja muokataan Oikeudet-välilehden Roolit-otsikon alta.

Kun käyttäjälle on annettu rooli Valvonta-asioiden käsittelyyn, näkee hän seuraavan kirjautumisen jälkeen portaalissa Tuottajavalvonta-osion.

Tuottajavalvonnan näkymään siirrytään Yrityksen tiedot -sivun valikon kohdasta Tuottajavalvonta. Käyttäjä pääsee myös suoraan valvontaosioon valvonnasta saapuvien heräteviestien linkeistä. 

Tuottajavalvonta-osiossa avautuu käyttäjälle näkymä, jossa hän näkee yrityksen toimipisteitä koskevat aktiiviset ja suljetut valvonnat. Oletuksena näkymään avataan Aktiiviset valvonnat. Suljettuja valvontoja pääset tarkastelemaan klikkaamalla osiota Suljetut valvonnat.

Käyttäjä näkee vain sellaisten toimipisteiden valvonnat, joihin hänellä on oikeudet. Mikäli yhtään valvontaa ei ole aktiivisena, tai aikaisempia valvontoja ei ole suoritettu, on näkymä tyhjä. 

Klikkaamalla aktiivisen valvonnan riviä, avautuu käyttäjälle valvonnan tarkemmat tiedot.

Uusi viesti -painikkeen kautta käyttäjä pääsee näkemään valvontaan liittyvän viestihistorian ja lähettämään valvontaan liittyvän viestin tai asiakirjan valvontaa suorittavalle organisaatiolle.

Viesti kirjoitetaan viestikenttään vapaamuotoisena tekstinä. Halutessasi voit liittää viestin asiakirjoja tai muita liitteitä, klikkaamalla Lisää uusi liite -linkkiä.

Lähetä viesti lopuksi painamalla Lähetä-painiketta.

Viestit-otsikon alla näet valvonta-asian aiemman viestihistorian.

Kun valvonta-asia suljetaan tilaajaorganisaation puolesta, ei tuottaja pysty enää viestimään valvonnan kautta. Valvonnan tila muuttuu palse.fi -portaalissa suljetuksi ja valvonta siirtyy suljettujen valvontojen listalle. 

Viestien lähettäminen on mahdollista niin kauan, kun valvonnan tila on Aktiivinen. 

Valvonta-asioihin liittyvät jatkotoimenpiteet löytyvät Yrityksen tiedot -valikon Tuottajavalvonta-osion alta, kohdasta Jatkotoimenpiteet. Näkymästä voit tarkastella jatkotoimenpiteen kriittisyyttä, määräaikaa sekä sitä, onko jatkotoimenpide jo suoritettu.  

Mikäli palveluntuottajan toimipisteelle asetetaan sanktio, näkyy sanktioidun toimipisteen tietojen perässä ikoni tiedoksi sanktiosta. Viemällä hiiren ikonin päälle, saat näkyviin tiedot sanktion syystä ja voimassaolosta. 

Sanktio-merkintä näkyy vain yritykselle itselleen toimipistehallinnassa.