Suun terveydenhuollon palveluseteli Effectorissa

Suun terveydenhuolto on suuruusluokassaan mittavin palvelusetelipalvelu Helsingissä, sillä suun terveydenhuollon palveluseteliä myönnetään vuosittain usealle tuhannelle helsinkiläiselle asiakkaalle.

Suun terveydenhuollon palvelusetelissä hyödynnetään Effectorin uutta toiminnallisuutta, jonka avulla asiakkaat saavat tiedon heille myönnetystä palvelusetelistä tekstiviestitse, jolloin he voivat hakeutua hoitoon välittömästi. Tunnistautumalla Palse.fi -portaaliin suomi.fi-tunnistautumisen avulla, asiakkaat pääsevät näkemään heille myönnetyn palvelusetelin tiedot sekä vertailemaan palveluntuottajia. Kirjautuneena asiakas pystyy helposti vertailemaan palvelusetelille myönnettyjen toimenpiteiden kokonaishintoja sekä maksettavaksi jäävää omavastuuosuutta tuottajakohtaisesti.  

Palveluntuottaja voi tarvittaessa itse lisätä palvelusetelille tarvittavia toimenpiteitä

Suun terveydenhuolto eroaa muista palvelusetelipalveluista siinä, että palvelusetelillä asiakkaalle myönnetyt hoitotoimenpiteet voivat muuttua hoidon edetessä: esimerkiksi hampaan paikkaus voi laajentua useammalle hampaan pinnalle, kuin mitä tutkimuskäynnillä on alun perin arvioitu. Tätä varten Effectoriin ja Palse.fi -portaaliin toteutettiin uusi toiminnallisuus, jonka avulla palveluntuottaja voi tarvittaessa itse lisätä palvelusetelille tarvittavia toimenpiteitä Helsingin kaupungin erikseen määrittelemien sääntöjen perusteella. Näin tuottajan ei tarvitse olla jatkuvasti yhteydessä palvelun myöntäjään, jotta tarvittavat toimenpiteet saadaan lisättyä asiakkaan palvelusetelille, vaan hoito saadaan toteutettua sujuvasti. Toiveena on, että uuden palvelusetelijärjestelmän myötä palvelusetelin käyttö olisi aiempaa asiakasystävällisempää ja sitä kautta palvelusetelin käyttöastetta saataisiin kasvatettua.

Lisätietoja:

Annika Veid, palvelupäällikkö, puh. 050 596 3887, annika.veid@polycon.fi

Kommentoi