Apuvälineluokituksen vaihto uudempaan versioon Effectorissa

Apuvälineluokitus ISO 9999 on kansainvälinen luokitus, jota myös Suomessa käytetään. Luokituksesta saadaan uusi versio noin neljän tai viiden vuoden välein. Effectorissa on ollut käytössä 2007-vuoden versio. Järjestelmän pääkäyttäjät päättivät aikoinaan, että 2011-versiota ei tuotu Effectoriin, vaan otetaan vasta seuraava versio käyttöön. 

Uusi versio julkaistiin marraskuussa 2016. Sen jälkeen se käännettiin Suomen kielelle ja täydennettiin kansallisilla tarkentavilla tasoilla. Kansallisen täydennystyön jälkeen THL:n koodistopalvelu julkaisi uuden apuvälineluokitusversion alkuvuonna 2019. 

Tämän jälkeen Polycon teki konversio-ohjelman, jonka avulla kunkin Effectoria käyttävän organisaation luokitus voidaan kääntää uuteen versioon. Tähän mennessä uuden apuvälineluokituksen version on ottanut Effectorissaan käyttöönsä seuraavat organisaatiot: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Itä-Savon sairaanhoitopiiri, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ja Lapin sairaanhoitopiiri.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää luokituksen päivityksestä.

Annika Yli-Jaskari, palvelujohtaja, Polycon Oy

p. 0400 853 147, annika.yli-jaskari@polycon.fi

Kommentoi