Siun soten palvelusetelien käyttö laajenee

KUVA | Antti Pitkäjärvi |  Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Effector otettiin käyttöön Siun sotella loppuvuoden 2023 aikana. Ensimmäisessä vaiheessa uusi järjestelmä otettiin käyttöön suun terveydenhuollon palveluseteleissä. Käyttö laajeni tammikuussa 2024 uusilla palveluilla ja huhtikuun alussa palvelusetelien käyttö laajeni jälleen. Palveluseteliä käyttävien nykyisten asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään järjestelmän muuttumisen takia.

Siun sotessa palveluseteli tulee olemaan laajasti käytössä muun muassa ikäihmisten, kehitysvammaisten ja lapsiperheiden palveluissa sekä yhtenä omaishoidon lakisääteisen vapaan järjestämistapana. Palveluseteli tarjoaa vaihtoehdon Siun soten omana toimintana järjestetylle palvelulle. Siun sotella on tällä hetkellä käytössä kaikkiaan 15 palvelusetelisääntökirjaa, jotka sisältävät eri tyyppisiä palveluseteleitä erilaisiin palveluihin.

Palvelujen tuottajien sekä loppuasiakkaiden käytössä oleva palse.fi-portaali on helppokäyttöinen ja turvallinen asiointikanava, jossa palvelusetelituottaja ja asiakas voivat asioida itselleen sopivana aikana. Palse.fi-portaalin käyttö ei vaadi erillisen sovelluksen lataamista ja se toimii myös mobiilissa. 

Integraatioilla Effectorin tietosisältö myös muihin tietojärjestelmiin

Effector on integroitavissa hyvinvointialueilla käytettäviin järjestelmiin. Esimerkiksi Effectorin rajapinta-API on ollut olemassa vuodesta 2022. Tehokas rajapinnan käyttö mahdollistaa merkittävät kustannussäästöt ja siihen on helposti lisättävissä näkymiä uusiin tietosisältöihin.

Siun sotessa palvelusetelikäyttöönottojen ohella otettiin käyttöön myös integraatio laskutusjärjestelmään. Tulevaisuudessa integraatio toteutetaan myös raportoinnin osalta. 

Lisätiedot: myynti@polycon.fi

Ota yhteyttä