Hoitotarvikejakelun kehittämispäivää vietettiin Helsingin Messukeskuksessa 2.11.2023

Hoitotarvikejakelun kehittämispäivä järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 2.11.2023. Tapahtumassa me polyconilaiset ja hoitotarvikejakelun parissa työskentelevät ympäri Suomen pääsimme verkostoitumaan, jakamaan hyviä käytänteitä sekä ideoimaan prosessien ja järjestelmien kehitystä.

Päivä sisälsi asiantuntijapuheenvuoroja hoitotarvikejakeluprosessia tukevista toiminnallisuuksista sekä kokemuksia onnistuneista projekteista. Päivän aikana kuultiin esimerkiksi kuinka sähköisten asiakastilausten suosio on kasvanut ja kuinka Effector Hoitotarviekjakelun toiminnallisuudet tätä tukevat tai kuinka pakettilokerikkoratkaisuilla mahdollistetaan joustavampi mahdollisuus noutaa hoitotarvikkeita. Puheenvuoroissa nostettiin usein esiin kokonaisprosessin tärkeyttä, jota voidaan tukea myös erilaisilla integraatioilla. Hoitotarvikejakelun kustannukset ovat merkittävä osa hyvinvointialueen kustannuksia, joten keskustelua käytiin myös laskutuksen automatisoinnista sekä siitä kuinka suoraan kotiintoimitettavien hoitotarvikkeiden seurantaa ja tietoturvaa voidaan parantaa.

Päivän päätteeksi ideoimme yhdessä erilaisissa työpajoissa, miten hoitotarvikkeen asiakaspolusta saadaan vieläkin sujuvampi tai kuinka mobiililla saadaan vielä enemmän lisäarvoa liikkuvaan työhön. Työpajoissa käytiin myös raportointia läpi eri näkökulmista – kuinka saadaan raportteja johdon päätöksen teon tueksi esimerkiksi ennustettavuudesta ja kuinka raportointi auttaa myös potilasturvallisuudessa.

Päivä oli täynnä hyviä keskusteluja ja välillä tuntui, että aika ei meinannut riittää kaikkien hyvien ideoiden käsittelemiseksi. Jatketaan siis keskusteluja!

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Ota yhteyttä