Henkilökohtaisesta budjetista apua palveluiden järjestämiseen

Henkilökohtainen budjetti on yksi keino tuen ja palvelun järjestämiseen, silloin kun ihminen on yhteiskunnan palvelujen ja tuen tarpeessa. Henkilökohtainen budjetti on ennalta määritelty rahasumma, jolla sen saaja voi hankkia sovittujen reunaehtojen mukaan hyvinvointia ja toimintakykyä edistäviä palveluita ja toimintoja omaehtoisesti.

Lisää aiheesta tukiliiton artikkelista.

Effectorissa henkilökohtaisen budjetin hallinnoimiseen tarkoitetut toiminnallisuudet ovat olleet käytössä jo vuodesta 2018 ja ne mukailevat tuttua Effector Palvelusetelit -järjestelmän rakennetta. Effectorissa voidaan hallinnoida koko henkilökohtaisen budjetoinnin prosessi palveluntuottajien hakeutumisesta, henkilökohtaisen budjetin myöntämiseen asiakkaalle sekä toteumien ja kustannusten seurantaan, laskutukseen sekä raportointiin.

Asiakas tai hänen puolesta-asioija näkee asiakkaalle myönnetyn henkilökohtaisen budjetin saldon palse.fi-portaalista ja voi tätä kautta myös selata palveluntuottajia, jotka tarjoavat eri palveluita henkilökohtaisella budjetilla. Palse.fi-portaalissa on nähtävillä kaikki toteutuneet tapahtumat ja tätä kautta voidaan seurata henkilökohtaisen budjetin jäljellä olevaa saldoa. Palse.fi-portaalista löytyy myös henkilökohtaisen budjetin käytön suunnitteluun tarkoitettu työkalu, jonka avulla voidaan suunnitella oman saldon käyttöä.

Henkilökohtainen budjetointi osana uutta hallitusohjelmaa

Henkilökohtainen budjetointi nousee uudessa hallitusohjelmassa myös esiin yhtenä vaihtoehtona järjestää palveluita tehokkaalla ja ennen kaikkea alueiden näkökulmasta laadukkaalla, vaikuttavalla ja kustannustehokkaalla tavalla. Effectorin henkilökohtainen budjetti -toiminnallisuus on helposti käyttöönotettavissa. Polyconin projektipäällikkö auttaa hyvinvointialuetta tekemään tarvittavat taustamäärittelyt ja kouluttaa tarvittaessa myös palveluntuottajat palse.fi-portaalin käyttöön, missä hakeutuminen ja tapahtumakirjaaminen tapahtuvat. Projektipäällikön avulla hyvinvointialueelle saadaan valmiiksi laadittua myös raporttipohjat, jotka auttavat kustannusten seurannassa ja niiden ennustamisessa.

Pyydä esittely tai kysy lisätietoja Effectorin henkilökohtaisen budjetin mahdollisuuksista!

 


Lisätiedot: myynti@polycon.fi

Ota yhteyttä