Effectorin tietosisältö on jatkossa helpommin saatavilla myös muihin tietojärjestelmiin

Effectorin rajapinta-API on ollut olemassa vuodesta 2022. Tehokas rajapinnan käyttö mahdollistaa merkittävät kustannussäästöt ja siihen on helposti lisättävissä näkymiä uusiin tietosisältöihin.

Polyconin ohjelmistosuunnittelija Veikko Nurmonen sai idean rajapinnasta ja alkoi suunnittelemaan sitä keväällä 2021.

”Huomasin, että integraatiot rakennettiin aina käsityönä, joka oli työlästä. Yleiselle rajapinnalle oli selkeästi tarvetta.”

Veikko alkoi tutkimaan mahdollisia tapoja rajapinnan toteuttamiseksi. Hän päätyi HTTP-pohjaiseen REST-rajapintaan vuoden 2021 kesällä. Kunnolla toteutukseen päästiin saman vuoden syksyllä, jolloin muotoiltiin rajapinnan arkkitehtuuri sekä toteutettiin ydintoiminnot.

”Effector API:n toteutusvaiheen ollessa hyvässä vauhdissa huomasimme, että asiakkaamme Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (KEUSOTE) tietoallas-integraatiotarve sopisi hyvin toteutettavaksi rajapinnan avulla. Myöhemmin rajapinnan avulla on toteutettu myös lukuisia muita integraatioita. Työ integraatioiden käyttöön ottamiseksi jatkuu yhteistyössä kumppaneidemme kanssa” Veikko kertoo.

Rajapinta koostuu kahdesta osiosta. Ensimmäinen on kyselypohjainen REST-rajapinta, jossa toiset järjestelmät voivat hakea tietosisältöjä Effectorista. Toisessa osassa Effector toimittaa ennalta sovitut tiedot ajastetusti valmiina pakettina. Tiedot ovat molemmissa osioissa standardoitua JSON-muotoa.

”Rajapinnan avulla voimme tarjota kaikille asiakkaillemme Effectorin tietosisältöjä yhtenäisessä muodossa asiakkaiden omiin tietojärjestelmiin. Nyt meillä on valmiina tarjottavana ratkaisu, joka voidaan ottaa käyttöön todella nopeasti. Sen päälle on helposti toteutettavissa myös lisäosia tarpeiden mukaan” Veikko sanoo.

Rajapinta on tulossa laajasti käyttöön. Yhtenäisen integraatiorajapinnan käyttöönotto on askel kohti kypsempää ja entistä joustavampaa ohjelmistoarkkitehtuuria. Tehokkaat ja yhtenäiset rajapinnat vähentävät integraatioprojektien työmäärää merkittävästi – ja täten myös kustannuksia.

 

Lisätiedot: myynti@polycon.fi

Ota yhteyttä