Yhä useammalta asiakasorganisaatioltamme löytyy Active Directory -integraatio

Monella asiakkaallamme on Effectoriss myös Active Directory -integraatio eli tuttavallisemmin AD-integraatio. Effectorin ja Active Directoryn välisellä liittymällä on käytännössä kaksi pääasiallista käyttötarkoitusta: sisäänkirjautumisen sekä käyttäjätunnusten ylläpidon helpottaminen.

AD-integraatio toimii siten, että luotaessa käyttäjätunnuksia Effectoriin tuodaan käyttäjän Active Directorysta saatavissa olevat ja organisaation valitsemat perustiedot (esimerkiksi nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, toimikortin numero, työskentelykustannuspaikka jne. riippuen siitä, mitä tietoja on AD:sta saatavissa) ja liitetään ne Effectorin käyttäjätunnukseen.

Effector päivittää automaattisesti käyttäjän tietoja AD:sta sitä mukaa, kun ne AD:ssa muuttuvat. Kun käyttäjätunnus suljetaan AD:ssa, sulkeutuu myös Effector-käyttäjätunnus automaattisesti. AD-integraatiota hyödynnetään myös käyttäjän tunnistamisessa hänen kirjautuessaan Effectoriin; esimerkiksi siten, että käyttäjä pääsee Effectoriin työasemakirjautumisen perusteella ilman eri kirjautumista. Näin Active Directory -integraatio helpottaa käyttäjän arkea, kun ei tarvitse muistaa Effectoriin erillistä käyttäjätunnusta ja salasanaa, sekä pääkäyttäjien työtä, kun heidän ei tarvitse itse ylläpitää Effectorin käyttäjien hallinnassa käyttäjien muuttuvia sukunimiä tai puhelinnumeroita.

Effectoriin on saatavilla vielä myös astetta laajempi AD-liittymä, jossa lisäksi käyttäjäryhmät linkitetään Effectorin ja Active Directoryn välillä. Tässä liittymämallissa pääkäyttäjän ei tarvitse edes luoda käyttäjätunnuksia Effectoriin, vaan liittymä hoitaa sen AD:n käyttäjäryhmiä hyödyntäen.

Parhaillaan meillä on työ alla useita AD-integraatioiden käyttöönottoprojekteja. Useimmat näistä liittyvät Effector Laitehuolto -järjestelmän alueelliseen laajentumiseen eri sairaanhoitopiireissä. Effector Laitehuollon osastokäyttäjille suunnattuun web-käyttöliittymään kirjaudutaan nimittäin sisään juuri Active Directorya hyödyntäen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerromme lisää AD-integraatiosta!

Ota yhteyttä