Apuvälinealan asiantuntija Anna-Mari Särkipaju

Effector Mobile sujuvoittaa apuvälinetyötä, säästäen aikaa, vaivaa ja käyttäjänsä muistia

Effector Mobile on Android-pohjainen mobiilisovellus, joka mahdollistaa Effectorin käytön älypuhelimella tai tabletilla työpisteen ulkopuolella. Mobiilista Effectoria voi käyttää esimerkiksi asiakkaan kotona, varastossa tai kuljetusten yhteydessä, mikä lisää järjestelmän hyötyä merkittävästi. 

Effector Mobilessa voi tehdä apuvälineen varauksen, lainauksen, kuljetuksen ja huoltomääräyksen. Mobilesta voi nähdä alueen varastotilanteen ja asiakkaan tiedot, mitä apuvälineitä asiakkaalla on käytössä. Lisäksi Mobileen voi kirjoittaa muistiinpanoja ja lähettää sisäisiä viestejä toisille Effector-käyttäjille.  

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä oltiin kärkijoukoissa, kun Effector Mobile -sovellusta pilotoitiin vuonna 2018. “Kun Effector Mobile esiteltiin pääkäyttäjäpäivillä, olin innoissani. Mobiilisovellukselle oli ilmeinen tarve, sillä kentällä jouduttiin aiemmin kirjoittamaan lippulappusille apuvälineiden kirjaukset ja toimenpiteet. Kaikki työntekijämme, jotka tekivät apuvälinetyötä hyötyisivät työpisteversion lisäksi mobiiliversiota”, kertoo apuvälinealan asiantuntija Anna-Mari Särkipaju Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä.

”Mobile on suppea versio pöytäkoneversiosta, mutta käyttöä ajatellen silti sopivan laaja. Toimintoja ei ole liikaa, vaan käyttöliittymä on selkeä. Meillä on erilaisia älypuhelimen käyttäjiä, toiset ovat rohkeampia kuin toiset. Effector Mobile toimii kyllä, kunhan vaan uskaltaa ja muistaa ottaa sen käyttöön, eikä turvaudu ikiaikaisiin lippulappusiin. Arvostan suuresti, että Polyconilla on tahtoa kehittää tuotteitaan. Saimme läpi kehitysehdotuksemme viestitysosiosta, mikä on tosi kätevä Mobile -versiossa!”, Anna-Mari Särkipaju kehuu.

”Effector Mobile sujuvoittaa työntekoa, säästää aikaa ja vaivaa, vähentäen tuplatyötä. Mobile on suppea versio pöytäkoneversiosta, mutta käyttöä ajatellen silti sopivan laaja. Toimintoja ei ole liikaa, vaan käyttöliittymä on selkeä.”

Effector Mobilella luetaan apuvälineen viivakoodi

Sanna Paananen toimii fysioterapeuttina Kemin kaupungin kotihoitokeskuksessa. Hän tekee paljon myös apuvälinetyötä.

 “Koska työmme on niin liikkuvaa, otimme Effector Mobilen ilolla vastaan helpottamaan työmme arkea. Teen yhteiskäyntejä kotihoitajien kanssa, jolloin saatamme olla jo aamuvarhaisella asiakkaan luona. Jos siellä on apuvälinetarvetta, voin Effector Mobilen kautta klikata varauksen samantien. Tai jos asiakkaalta palautuu apuväline, voin kirjata sen heti sovelluksessa. Sitten nappaan välineen ja pudotan sen apuvälinekeskukseen.

Voin vaikka autoparkissa hoitaa työasioita Mobile kautta, vastata viesteihin käyttäen luppoajan hyödyksi. Ennakoin myös asiakkaan tarvetta, otan apuvälineen mukaan ja kirjaan sitten kotikäynnillä lainauksen. Koko Länsi-Pohjan alueen varastotilanne on nähtävillä”, kertoo Fysioterapeutti Sanna Paananen.

Työpäiväni näkökulmasta parannus on huikea, koska aikaisemmin hommat jäivät roikkumaan. Asiakkaan luona piti kirjoittaa kaikenlaista paperin reunaan muistiin mm. apuvälineiden yksilöintinumerot ylös, ja sitten päivän päätteeksi toimistolla koneella tehdä toimenpiteet.

Effector Mobilen ansiosta työ ei ole enää muistin varassa – aivoterveys kiittää.” jatkaa Sanna Paananen.

“Arvostan suuresti, että Polyconilla on tahtoa kehittää tuotteitaan. Saimme läpi ehdotuksemme viestitysosiosta, mikä on tosi kätevä Mobile -versiossa!”, Anna-Mari Särkipaju kehuu.

Effector Mobilea käytetään apuvälinevarastossa

Ota yhteyttä