Psykoterapian palveluseteli käyttöön HUSin alueella

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS aloitti marraskuussa 2020 psykoterapian palveluseteleiden hallinnoinnin Effectorissa ja Palse.fi-portaalissa. Taustalla oli halu parantaa potilaan ohjautumista sopivaan terapiamuotoon ja mahdollisuus tarjota tuottajille jatkuva hakeutuminen, joka ei ole sidottu erilliseen kilpailutukseen. Psykoterapian palveluseteliä voidaan tarjota lapsille, nuorille ja aikuisille kattavasti erilaisiin ja eri pituisiin terapiamuotoihin.  

Jokainen psykoterapeutti täyttää oman hakemuksen palveluntuottajaksi 

HUS edellyttää, että jokainen palvelusetelipalveluntuottajaksi haluava psykoterapeutti hakeutuu tuottajaksi omalla hakemuksellaan. Tämä on mahdollista Palse.fi -portaaliin vuoden 2019 lopulla toteutetun toimipisteuudistuksen myötä. Terapeuteille luodaan portaalissa oma toimipiste, jolloin jokainen terapeutti pystyy lähettämään oman toimipistekohtaisen hakemuksen, vaikka työskentelisikin suuremmassa yrityksessä. Terapeuttikohtaisten hakemusten avulla HUS pystyy varmistamaan, että hakemuksen lähettänyt psykoterapeutti on varmasti pätevä tuottamaan niitä terapioita, joita on hakemuksellaan ilmoittanut. Kun jokainen tuottaja hyväksytään erikseen, saadaan myös asiakkaiden näkyville selkeästi, ketkä terapeutit pystyvät tuottamaan mitäkin terapiaa. 

Tuottajien omat toimipisteet mahdollistavat myös sen, että portaalin käyttäjäoikeuksia ja näkyvyyksiä saadaan rajattua yrityksen sisällä tarkemmalla tasolla; jokainen terapeutti pääsee näkemään vain oman toimipisteensä tiedot ja omat asiakkaansa.  

Palveluntuottajien vertailu entistä helpommaksi 

Psykoterapian palvelusetelin käyttöönottoa varten Palse.fi -portaaliin toteutettiin kevään aikana myös täysin uusia toiminnallisuuksia. Palveluntuottajat voivat nykyään lisätä toimipisteiden tietoihin kuvan, joka tulee asiakkaiden näkyviin portaalin tuottajaluetteloon. Toimipisteiden tietoihin voi kirjata myös lisätietoja toimipisteestä ja nämä lisätiedot voidaan palvelukohtaisesti nostaa asiakkaiden näkyville suoraan palveluntuottajaluetteloon. HUSin toiveena on ollut, että palveluntuottajaksi hakeutuneet psykoterapeutit lisäisivät oman kuvansa toimipisteen tietoihin sekä kertoisivat laajemmin osaamisestaan sekä suuntautumisestaan lisätiedoissa. Näiden lisäysten avulla asiakkaat voivat paremmin vertailla palveluntuottajia ja löytävät helpommin itselleen sopivan terapeutin. 

Ota yhteyttä