Hoitotarvikkeiden noutaminen joustavaksi noutoautomaatin avulla

Polycon on kehittänyt yhdessä Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten kanssa hoitotarvikejakeluprosessia entistä asiakaslähtöisemmäksi ja joustavammaksi. Keski-Pohjanmaalla aloitettiin hoitotarvikejakelun kokonaisprosessin uudistaminen loppuvuodesta 2019.

Projektin yhtenä kehityskohteena oli asiakkaan vapauttaminen kapeaksi rajatuista hoitotarvikkeiden tilaus- ja noutamisajankohdista. Uudistuksen myötä asiakkaille mahdollistettiin hoitotarvikkeiden tilaaminen sähköisen palse.fi -portaalin kautta sekä hoitotarvikkeiden noudon aukioloaikoja laajennettiin itsepalvelunoutoautomaattien avulla.

Itsepalvelunoutoautomaateissa noutoajat ovat pidemmät ja asiakas voi tilauksen yhteydessä valita, mistä noutoautomaatista hän haluaa tuotteet hakea. Itsenäisellä tilauksella palse.fi -portaalin kautta ja noutoautomaatista noudolla, tuetaan samalla asiakkaan omahoidon mahdollisuuksia.

Hoitotarvikkeiden noudon siirtyessä osittain noudettavaksi noutoautomaatteihin vapautuu hoitotarvikejakelun henkilökunnan aikaa muihin tehtäviin sekä asiakasjonot hoitotarvikkeiden jakelupisteessä vähentyvät.

Soite valitsi lokerikoiksi Optima Locker –noutoautomaatit, joita toimittaa Optima Solutions Oy. Noutoautomaatit sijoitettiin Keski-Pohjanmaalla terveysasemien aulatiloihin. Effector-hoitotarvikejakelujärjestelmästä toteutettiin toimivat rajapinnat Optima Locker -noutoautomaattiin. Kun asiakas tilaa paketin noutoautomaattiin, saa hän tekstiviestitse noutoilmoituksen, kun paketin voi noutaa automaatista. Mikäli pakettia ei noudeta määräaikaan mennessä, palautuu se takaisin hoitotarvikejakeluun.

Hoitotarvikejakelun kokonaisprosessin hallinnointi tapahtuu Effector Hoitotarvikejakelu -järjestelmässä. Palse.fi -portaalissa tehdyt asiakastilaukset sekä Optima Locker -noutoautomaatin toiminnot ovat suorassa yhteydessä Effector Hoitotarvikejakelu -järjestelmään.

Ota yhteyttä