Polycon

Ohje henkilöasiakkaan puolesta-asiointiin

Tässä ohjeessa kerrotaan:

Puolesta-asioinnin edellytykset palse.fi-portaalissa

Kun kirjaudut palse.fi-portaaliin ja haluat asioida toisen puolesta, oikeutesi tarkistetaan Suomi.fi-valtuuksien avulla väestötietojärjestelmästä ja valtuusrekisteristä.

Asiointiin toisen henkilön puolesta ei aina ole oikeutta tai sitä ei voida luotettavasti päätellä rekisteritiedoista. Tietosuojasyistä palse.fi-portaalille välitetään ainoastaan tieto, onko asiointi mahdollista vai ei.

Palse.fi-portaali ei asiointipalveluna rajoita puolesta-asiointia alaikäisen lapsen iän perusteella.  

Täysi-ikäisen henkilön puolesta-asiointiin tarvitset erillisen valtuuden. Valtuutta voi hakea tai se voidaan myöntää suomi.fi-valtuutuspalvelun kautta. Lisätietoja ja ohjeet valtuutuksen hakemiseen tai myöntämiseen löydät Suomi.fi-sivulta: https://www.suomi.fi/valtuudet/

Valtuuksista lisätietoja löydät Suomi.fi sivuilta: https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/toisen-henkilon-puolesta-asiointi  

Puolesta-asiointi

Asioidaksesi toisen henkilön puolesta, kirjaudu ensin portaaliin henkilöasiakkaana omilla tiedoillasi. Toisen puolesta asioivan henkilön tulee tunnistautua palveluun asiointipalveluun henkilökohtaisilla suomalaisilla tunnistusvälineillä.

Siirry puolesta asiointiin -painikkeen kautta voit siirtyä asioimaan toisen henkilön puolesta. Puolesta-asiointi edellyttää voimassa olevan valtuutuksen.