Laskuttaminen

Video-ohje: laskuttaminen

Mahdolliset omavastuuosuudet veloitetaan suoraan potilaalta.

Kun laskutat palvelun tilaajaa (esim. kuntaa, sairaanhoitopiiriä tms.), hae laskuusi laskuviite portaalista. Laskuviitteen mainitseminen laskussa on ehdottoman tärkeää, jotta laskun käsittely voi tapahtua automaattisesti. Laskussa ei tarvitse eritellä palvelutapahtumia, vaan ne siirtyvät tilaajalle automaattisesti. Kirjaa omalla laskutusjärjestelmälläsi tekemääsi laskuun vain portaalista saamasi palvelukohtainen laskuviite ja kokonaissumma.

Kirjaudu portaaliin ja valitse siellä Laskutus-sivu. Tästä avautuu Laskuttamatta-sivu, jossa näet organisaatiokohtaisesti laskutettavissa olevat palvelut. Mikäli laskutuksen edellytyksenä on hoitopalaute, laskuviite ei ole saatavilla ennen kuin vaadittu hoitopalaute on annettu. Valitsemalla Muodosta laskuviite -painikkeen, pääset katselemaan kyseisen palvelun palvelutapahtumia asiakkaittain. Asiakkaiden tapahtumat tulee olla kirjattuna ennen kuin laskuviite voidaan muodostaa.

Muodosta laskuviite-sivulla voit muuttaa laskuviitteen päivämäärää enintään 7 päivää menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Voit myös rajata nyt muodostettavalle laskuviitteelle poimittavia palvelutapahtumia syöttämällä poimintajakson päättymispäivämäärän. Huomaa, että poimintajakson päättymispäivä ei voi olla laskun päivämäärää myöhäisempi eikä tulevaisuudessa. Voit valita myös mitä toimipisteitä olet laskuttamassa. HUOM! Voit valita vain sellaiset toimipisteet, joissa on laskutettavia tapahtumia ja laskutus on aikaikkunan puitteissa mahdollista. Mikäli muutat päivämääriä tai toimipisteitä, muista painaa Päivitä ja sen jälkeen Muodosta laskuviite. Kirjaa portaalin antama laskuviite ja summa laskuusi, jonka teet omalla laskutusjärjestelmälläsi.

Palvelun tilaaja määrittää kuinka usein palvelua voidaan laskuttaa; kuukausittain, kahden viikon välein, rajattomasti jne. Tällöin portaali ilmoittaa mikäli laskuviitettä ei ole mahdollista vielä muodostaa ja ilmoittaa samalla mikä on seuraava mahdollinen laskutuspäivä.

Myöhemmin voit nähdä laskuviitteet ja laskutetut tiedot Laskutettu-sivulla, jonka saa auki valitsemalla portaalin yläosassa olevan Laskutus-sivun. Omavastuuosuudet-sivulla voit hakea omavastuuosuudet tarkasteltavaksi asiakaskohtaisesti.