Laskuttaminen

Mahdolliset omavastuuosuudet veloitetaan suoraan potilaalta.

Kun laskutat palvelusetelin tilaajaa (esim. kuntaa, sairaanhoitopiiriä tms.), hae laskuusi laskuviite portaalista. Laskuviitteen mainitseminen laskussa on ehdottoman tärkeää, jotta laskun käsittely voi tapahtua automaattisesti. Laskussa ei tarvitse eritellä palvelutapahtumia, vaan ne siirtyvät tilaajalle automaattisesti. Kirjaa omalla laskutusjärjestelmälläsi tekemääsi laskuun vain portaalista saamasi palvelusetelikohtainen laskuviite ja kokonaissumma.

Kirjaudu portaaliin ja valitse siellä Laskutus-sivu. Tästä avautuu Laskuttamatta-sivu, jossa näet organisaatiokohtaisesti laskutettavissa olevat tapahtumat. Klikkaamalla rivin oikeassa reunassa olevaa nuoltakaarinuolimerkki , saat näkyviin laskutettavissa olevat tapahtumat. Mikäli laskutuksen edellytyksenä on hoitopalaute, laskuviite ei ole saatavilla ennen kuin vaadittu hoitopalaute on annettu. Valitse Muodosta laskuviite -painike.

Muodosta laskuviite-sivulla voit muuttaa laskuviitteen päivämäärää enintään 7 päivää menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Voit myös rajata nyt muodostettavalle laskuviitteelle poimittavia palvelutapahtumia syöttämällä poimintajakson päättymispäivämäärän. Huomaa, että poimintajakson päättymispäivä ei voi olla laskun päivämäärää myöhäisempi eikä tulevaisuudessa. Mikäli muutat päivämääriä, muista painaa Päivitä ja sen jälkeen Muodosta laskuviite. Kirjaa portaalin antama laskuviite ja summa laskuusi, jonka teet omalla laskutusjärjestelmälläsi.

Myöhemmin voit nähdä laskuviitteet ja laskutetut tiedot Laskutettu-sivulla, jonka saa auki valitsemalla portaalin yläosassa olevan Laskutus-sivun. Omavastuuosuudet-sivulla voit hakea omavastuuosuudet tarkasteltavaksi asiakaskohtaisesti.