Uutiset

Effector 4.0:n hakunäkymät ovat uudistuneet

Effector 4.0:n käyttöönoton myötä Effectorin hakunäkymät muuttuivat, kun hakuehdot näkyvät omassa näkymässään ja hakutulokset listautuvat omaan näkymäänsä. Effector 4.0:n kehitys ei suinkaan loppunut tähän, vaan olemme tänä vuonna jatkaneet hakunäkymien uudistusta.

Uudistusten myötä Effectorin etusivun sekä hakunäkymien yläosaan on lisätty harmaa yläpalkki. Yläpalkkiin on viety eri näkymissä aiemmin oikeassa reunassa olleita toimintoja kuten Päivitä, Muokkaa hakua ja Tyhjennä. Myös tallennetut pikahaut löytyvät nykyään yläpalkista.

Hakuehtojen näkymät kokivat muutoksia, kun siellä oleviin hakuehto-osioihin eli blokkeihin muutettiin taustaväri sekä mahdollistettiin blokissa olevien hakuehtojen piilotus ja näkymiin palauttaminen. Lisäksi mahdollistimme yksittäisten hakuehtojen piilottamisen pois näkyvistä. Hakuehtojen näkyvyyttä voi säädellä blokkikohtaisesti ja käyttäjät voivat piilottaa itselleen tarpeettomat hakukentät.

Myös hakutulosten näkymää uudistettiin sekä ulkonäön että toimintojen osalta. Hakutulostaulukon otsikoita, fontteja sekä solukokoa suurennettiin sekä painikkeiden ulkonäköä päivitettiin.  Hakutulossarakkeisiin lisättiin toimintoja ja nyt niitä pystyy lukitsemaan paikalleen, kun vierittää hakutulostaulukkoa leveyssuunnassa. Hakutulossarakkeita voi myös piilottaa pois näkyvistä, kuten hakuehtojakin. Lisäksi sarakkeiden esitysjärjestystä voi muuttaa eli käyttäjä voi asettaa hakutulostaulukon sarakkeet haluamaansa järjestykseen.

Piilotetut hakuehdot ja -tulossarakkeet sekä sarakkeiden muutettu järjestys ovat hakunäkymäkohtaisia sekä käyttäjäkohtaisia. Muutokset muistetaan saman käyttäjän eri istuntojen välillä. Pääkäyttäjille on lisätty toiminto, jolla voidaan palauttaa yksittäiselle käyttäjälle takaisin näkyviin kaikki tämän piilottamat hakuehdot ja -tulossarakkeet.

Hakujen nopeuttamista varten lisäsimme parametrin, jossa voidaan määritellä, miten monta hakutulosta näytetään kerrallaan. Kun käyttäjä tekee haun, näytetään hänelle ensin parametriin merkitty määrä hakutuloksia. Mikäli hakutuloksia on enemmän kuin kerralla mahtuu näkymään, käyttäjä voi halutessaan valita näkyviin kaikki hakutulokset. Muutoksen myötä järjestelmästä poistettiin useissa hakunäkymissä ollut Haluatko varmasti hakea näin laajoilla hakuehdoilla? -kysymys.

Effector 4.0:n kehitystä jatketaan ja syksyllä versiossa 4.0.137 on tarkoitus mahdollistaa myös hakunäkymien pienentäminen Effectorin alapalkkiin neliönmuotoiseksi ikoniksi, kuten esimerkiksi päätöksille on mahdollista jo tehdä. Lisäksi alapalkissa olevien avonaisten tapahtumien sulkeminen suoraan alapalkissa olevan neliönmuotoisen ikonin kautta. Versiossa tulee myös muutos Effectorin vahvistus- ja huomautusikkunoihin (esim. Tallennus onnistui! -ilmoitukseen), jolloin ikkuna vain käy näkyvissä ja katoaa itsestään eikä siis enää vaadi enää erillistä Ok-painikkeen valintaa. Version 4.0.137 julkaisun yhteydessä asiakkaita tiedotetaan jälleen Effector 4.0:n muutoksista, kuten aikaisemminkin tänä vuonna.

 

Lisätietoja:

Annika Yli-Jaskari, palvelujohtaja, Polycon Oy   

p. 0400 853 147, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.