Uutiset

Apuvälineluokituksen vaihto uudempaan versioon Effectorissa

Apuvälineluokitus ISO 9999 on kansainvälinen luokitus, jota myös Suomessa käytetään. Luokituksesta saadaan uusi versio noin neljän tai viiden vuoden välein. Effectorissa on ollut käytössä 2007-vuoden versio. Järjestelmän pääkäyttäjät päättivät aikoinaan, että 2011-versiota ei tuotu Effectoriin, vaan otetaan vasta seuraava versio käyttöön.

Uusi versio julkaistiin marraskuussa 2016. Sen jälkeen se käännettiin Suomen kielelle ja täydennettiin kansallisilla tarkentavilla tasoilla. Kansallisen täydennystyön jälkeen THL:n koodistopalvelu julkaisi uuden apuvälineluokitusversion alkuvuonna 2019.

Tämän jälkeen Polycon teki konversio-ohjelman, jonka avulla kunkin Effectoria käyttävän organisaation luokitus voidaan kääntää uuteen versioon. Tähän mennessä uuden apuvälineluokituksen version on ottanut Effectorissaan käyttöönsä seuraavat organisaatiot: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Itä-Savon sairaanhoitopiiri, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ja Lapin sairaanhoitopiiri.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää luokituksen päivityksestä.

Annika Yli-Jaskari, palvelujohtaja, Polycon Oy

p. 0400 853 147, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.