Uutiset

Effector Hoitotarvikejakelu otettiin käyttöön Riihimäellä

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä on ottanut Effector Hoitotarvikejakelu -järjestelmän käyttöönsä hoitotarvikejakelutoiminnan kirjaamisessa, seurannassa ja raportoinnissa.

Effector Hoitotarvikejakelu -järjestelmän keskeisimmät toiminnot ovat:

- Hoitotarvikejakelupäätösten hallinta

- Hoitotarvikejakelutapahtumien kirjaaminen ja hallinta

- Hoitotarvikejakelutoiminnan suunnittelun, raportoinnin ja seurannan

- Hoitotarvikejakelun rekistereiden hallinta

Effector Apuvälinepalvelut -järjestelmä on ollut käytössä Riihimäen seudun terveyskeskuksessa jo vuodesta 2006 lähtien, joten järjestelmän laajentaminen hoitotarvikejakeluun oli luonteva ratkaisu.

Effector-tuoteperhe on käytössä 19/20 Suomen sairaanhoitopiireistä ja suurimmassa osassa terveyskeskuksissa. Effector on markkinajohtaja ja suunnannäyttäjä mm. apuvälinepalveluissa ja maksusitoumushallinnassa.

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä on tilannut Effector Hoitotarvikejakelu -ohjelmiston

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä on tilannut Effector Hoitotarvikejakelu -ohjelmiston käytettäväksi kuntayhtymän hoitotarvikejakelutoimintaan osallistuvissa toimipisteissä. Järjestelmä toimitetaan kevään aikana laajennuksena terveyskeskuksen jo käytössä olevaan Effector Apuvälinepalvelut -ohjelmistoon.

Effector Hoitotarvikejakelu on jo käytössä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella mm. Hämeenlinnassa, Forssan seudulla sekä Janakkalassa.

Vuoden 2012 KuntoApu-käyttäjäpäivät pidettiin Joensuussa

Vuoden 2012 KuntoApu-käyttäjäpäivät järjestettiin 21-22.3 Joensuussa. Osallistujia oli tänä vuonna ennätysmäärä kun yli 60 KuntoApu-käyttäjää kokoontuivat Joensuun Sokos Hotel Kimmeliin.

Päivien aikana kuultiin useita mielenkiintoisia esitelmiä, esimerkiksi palvelusetelien käyttöönotosta Satakunnan sairaanhoitopiirissä ja apuvälineiden kierrätyksen tehostamisesta Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueellisessa toimintamallissa.

Lisäksi keskusteltiin KuntoApu-järjestelmän jatkokehittämisestä. Keskustelua käytiin esimerkiksi varaosien ja muutostöiden kirjaamisesta, vaihtoehdoista käyttäjän tunnistamisesta sekä automaattisesta ohjaamisesta oikean kausisopimustuotteen valinnassa.

Tämä oli kahdennettoista ja samalla viimeiset KuntoApu-käyttäjäpäivät. Tuotenimien yhdenmukaistumisen myötä KuntoApu-käyttäjäpäivät ovat ensi vuonna nimeltään Effector-käyttäjäpäivät. Effector-käyttäjäpäivät järjestetään Mikkelissä keväällä 2012.

Käyttäjäpäivien materiaalit löytyvät Kuntokeskuksen sivuilta.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ottaa Effector Ostopalvelut -järjestelmän käyttöönsä

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri laajentaa Effector-järjestelmän käyttöä ottamalla sen sairaanhoidollisten ostopalvelujen hallintaosion käyttöönsä.

Effector Ostopalvelut-järjestelmässä käsitellään muilta sairaanhoitopiireiltä ja yksityisiltä palveluntuottajilta ostettavat sairaanhoidolliset toimenpiteet ja hoitojaksot. Myös ostopalvelutoiminnan ja minivaltavien ostolaskujen käsittely ja kuntalaskutusaineiston tuottaminen sekä ostopalvelutoimintaan liittyvä raportointi tapahtuu järjestelmässä.

Effector Ostopalvelut -järjestelmä oli luonteva valinta sairaanhoidollisten ostopalvelujen hallintaan, koska Effector-järjestelmässä on ennestään potilaiden apuväline- ja terapiamaksusitoumukset. Marjo Pörstin mielestä sairaanhoidollisten maksusitoumusten sähköiseen käsittelyyn on mutkatonta siirtyä, kun se tulee tapahtumaan henkilöstölle tutussa työkalussa.

Seuraavaksi suunnitellaan Effector Ostopalvelut-järjestelmän käyttöönottoa myös Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä, jossa on ennestään käytössä Pohjois-Savon sairaanhoitopiriin kanssa yhteisellä alustalla toimiva Effector-järjestelmä.

Effector-järjestelmä on ollut käytössä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä alun perin nimellä KuntoApu vuodesta 2007 lähtien.

Lisätietoja Marjo Pörsti puh 017-172050

Effector Hoitotarvikejakelu otettiin käyttöön Kuopion kaupungin terveydenhuollon palvelualueella

Kuopion kaupungin terveydenhuollon palvelualueen Hoitotarvikejakelu on ottanut Effector Hoitotarvikejakelu -järjestelmän käyttöönsä hoitotarvikejakelutoiminnan kirjaamisessa, seurannassa ja raportoinnissa. Käyttöönoton yhteydessä kahden vuoden jakelutiedot siirrettiin käytöstä poistuvasta TehoKunto-ohjelman hoitotarvikejakeluosiosta.

Effector Hoitotarvikejakelu on käytännön työssä osoittautunut helppokäyttöiseksi ja monipuoliseksi. Yhtenäisen järjestelmän avulla toimintamme on virtaviivaistunut ja tehostunut, kertoo Sirpa Uimonen.

Kuopion kaupunki otti Effector Apuvälinepalvelut -järjestelmän käyttöönsä apuvälinepalveluiden hallinnassa vuoden 2011 alussa, joten käytön laajentaminen hoitotarvikejakelun hallintaan oli luontevaa.

Satakunnan sairaanhoitopiiri ottaa Effector Ostopalvelut -järjestelmän palvelusetelitoiminnot käyttöönsä

Satakunnan sairaanhoitopiiri laajentaa Effector-järjestelmän käyttöä ottamalla sen palvelusetelitoiminnot käyttöön. Ensi vaiheessa järjestelmän kautta aletaan hallinnoida fysioterapian ja toimintaterapian palvelusetelitoimintaa.

Effector-järjestelmässä käsitellään palvelusetelilajit ja niitä hyväksyvät palveluntuottajat, kirjataan myönnetyt palvelusetelit ja tuotetaan tarvittavat potilaskohtaiset lomakkeet ja ohjeet.

Effector-järjestelmän kautta hallinnoidaan myös palveluseteleihin liittyvä laskuliikenne ja palveluiden kuntalaskutus.

Palveluseteleiden hallinnointi Effector-järjestelmässä oli luonteva valinta, koska järjestelmässä on ennestään potilaiden apuväline-, kuntoutus- ja sairaanhoidolliset maksusitoumukset. Kuntoutussuunnittelija Elina Lehmuksen mielestä palvelusetelien käyttöön siirtyminen on mutkatonta, kun se voi tapahtua henkilöstölle tutun työkalun avulla.

Effector-järjestelmä on ollut käytössä Satakunnan sairaanhoitopiirissä alun perin nimellä KuntoApu vuoden 2007 alusta.

Johan Sundström siirtyi Polyconin palvelukseen

Johan Sundström on aloittanut Polyconin palveluksessa ohjelmistoarkkitehtinä. Johan tulee vahvistamaan Polyconin tuotekehitystä ja teknologiaosaamista vankalla teknisellä kokemuksellaan.

Johan siirtyi Polyconin palvelukseen Nelonen Media Oy:sta, jossa hän toimi systeemiarkkitehtinä. Johan on aikaisemmin toiminut myös mm. ohjelmistoarkkitehtinä eCraft Oy:ssa ja konsulttina EDS Finland Oy:ssä.

Johan on koulutukseltaan tietotekniikka-alan Diplomi-insinööri.

Maria Anderson siirtyi Polyconin palvelukseen

Maria Anderson on aloittanut Polyconin palveluksessa hallinto- ja talouskoordinaattorina. Marian keskeisiin työtehtäviin tulee kuulumaan yrityksen taloushallinto ja markkinointi.

Marialla on erittäin laaja taloushallinnon ja markkinoinnin kokemus toimiessaan aikaisemmin taloushallinnon ja kirjanpidon tehtävissä mm. Nokialla ja Fazer Amicalla.

Maria on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ottaa käyttöön pdf-muotoiset eKirjeet apuvälinepalveluissa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on tilannut Effector Apuvälinepalvelut -järjestelmään pdf-muotoisten eKirjeiden tuen. Pdf-muotoiset eKirjeet ovat ulkoasultaan samannäköisiä kuin tulostetut kirjeet.

eKirje-toiminto helpottaa ja nopeuttaa kirjeiden lähettämistä, kun kirjeiden kuorittaminen ja postittaminen tapahtuu automaattisesti postissa.

Uusien toimintojen on määrä tulla käyttöön helmikuussa 2012.