Uutiset

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri ottaa sähköisen palvelusetelin käyttöön

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) vahvistaa asemaansa tietotekniikan hyödyntämien sosiaali- ja terveyspalvelujen edelläkävijänä ottamalla käyttöön sähköiset palvelusetelit. Ensimmäinen sähköisesti järjestettävä palvelusetelipalvelu on omaishoidon tuki, jonka sähköiset palvelusetelit tulevat käyttöön syksyllä 2013 Effector Palvelusetelit -järjestelmän tukemana. Eksotessa on omaishoidon piirissä noin 900 asiakasta ja omaishoidon palvelusetelipalveluissa on noin 100 palveluntuottajaa, joten kyseessä on aika mittava kokonaisuus.

Pilotoinnin jälkeen sähköinen palveluseteli laajennetaan myös muihin palveluihin. Alustavasti on kaavailtu, että tehostetun kotiutuksen, suun terveydenhuollon ja lapsiperheiden tilapäisen kotiavun palvelusetelit siirretään sähköiseen malliin seuraavassa vaiheessa.

Sähköinen palveluseteli mahdollistaa tietojen reaaliaikaisen välityksen Eksoten ja palvelusetelipalveluntuottajien välillä. Palveluseteliprosessia automatisoidaan myös mm. niin, että asiakkaille lähetetään kuukausittain saldokirjeet automaattisesti postin eKirjeen avulla. Asiakkaiden tiedonsaanti paranee myös https://palse.fi -palveluseteliportaalin käyttöönoton myötä. Portaaliin tulee palvelusetelipalveluiden palveluntuottajien ajantasaiset tiedot ja hinnastot sekä kattavat hakutoiminnot.

Effector-järjestelmä on ollut käytössä Eksote-piirissä vuodesta 2009 lähtien apuvälinepalvelujen hallinnassa ja henkilökohtaisten apuvälineiden maksusitoumusten hallinnassa. Viime vuonna järjestelmä laajennettiin vammaispalvelujen asunnonmuutostöiden hallintaan. Eksoten tietohallinnon projektipäällikkö Veli-Pekka Helvolan mielestä "Effector-järjestelmän käyttöönotto palvelusetelipalveluiden hallinnassa on jo tässä vaiheessa osoittautumassa hyväksi päätökseksi. Polyconin prosessituntemus ja valmis ratkaisu helpottavat huomattavasti sähköisten palveluseteleiden käyttöönottoa ja mahdollistaa sähköisiin palveluseteleihin siirtymisen näinkin ketterällä aikataululla".

Lisätietoja:
Leif Esselström, toimitusjohtaja, Polycon Oy 
p. 040 578 9608, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Veli-Pekka Helvola, projektipäällikkö, Eksoten tietohallinto 
p. 044 791 5409, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.