Uutiset

Eksote otti käyttöön sähköisen palvelusetelin omaishoitajan sijaistoiminnan osalta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on ottanut käyttöön omaishoitajan sijaistoiminnan sähköisen palvelusetelin. Palveluseteleitä myönnetään sijaisen järjestämiseksi omaishoitajan vapaapäivinä.
Palveluntuottajat ovat voineet hakeutua palvelun tuottajiksi palveluseteliportaalissa https://palse.eksote.fi syyskuun puolesta välistä lähtien.
Palveluseteliprosessia automatisoidaan mm. lähettämällä asiakkaille saldotiliotteet kuukausittain Itellan eKirje-palvelun kautta. Ensimmäiset tiliotteet toimitettiin asiakkaille marraskuun alussa. Tiliotteiden liitteenä toimitetaan palveluntuottajaluettelo.

Asiakkaat näkevät palvelun tuottajiksi hyväksyttyjen tuottajien ajantasaiset tiedot ja hinnastot portaalissa, minkä perusteella voivat tehdä tuottajavalinnan. Asiakkaat voivat saldotiliotteiden avulla edelleen niin halutessaan käyttää palveluseteliä myös ilman sähköistä palvelua.

Palveluntuottajat kirjaavat toteutuneet palvelutapahtumat portaaliin, jonka kautta he saavat laskutusta varten viitteen, eikä palvelutapahtumia tarvitse kirjata enää erikseen laskulle.
Omaishoidon piirissä on Eksotessa noin 900 asiakasta ja 70 palveluntuottajaa. Palvelusetelijärjestelmä tulee vähentämään merkittävästi Eksoten henkilökunnan tällä hetkellä käsin tekemää rutiinityötä postituksessa, vapaapäiväoikeuksien hallinnassa ja palveluntuottajien lähettämien laskujen tarkistamisessa.

Eksote on sähköisen palvelusetelin edelläkävijä, koska missään muualla ei ole vielä käytössä täysin sähköistä palvelusetelijärjestelmää.
Omaishoitajan sijaistoiminnan sähköisen palvelusetelin käyttöönoton jälkeen Eksotessa päätetään sähköisten palveluseteleiden käytön laajentamisesta. Seuraavassa vaiheessa sähköiseen malliin on mahdollista siirtyä tehostetussa kotiutuksessa, suun terveydenhuollossa ja lapsiperheiden tilapäisessä kotiavussa, joissa on tällä hetkellä käytössä perinteinen palveluseteli.

Lisätietoja:
Veli-Pekka Helvola, projektipäällikkö, Eksoten tietohallinto
p. 044 791 5409, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Leif Esselström, toimitusjohtaja, Polycon Oy
p. 040 578 9608, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.