Uutiset

VR Track Oy:n pienkoneiden laitehallintajärjestelmä on otettu käyttöön myös ajoneuvojen hallinnassa

Polycon Oy:n VR Track Oy:lle vuonna 2011 toimittama pienkoneiden kunnossapidon hallintajärjestelmä Effector Laitehuolto on laajennettu ajoneuvokaluston hallintaan. Aikaisemmin järjestelmän avulla on hallinnoitu pientyökoneita, joita käytetään VR Trackin eri projekteissa, mm. ratojen rakentamisessa ja kunnossapidossa.

VR Track Oy:n koko ajoneuvokaluston hallinta on siirretty yhtiön Kalusto- ja materiaalipalveluille vuoden 2013 alusta. Kalusto- ja materiaalipalvelujen tehtävänä on hallinnoida ja ylläpitää yhtiön ajoneuvokalustoa sekä tehdä hankintaesitykset.

Effector-järjestelmään on tehty tarvittavat laajennukset, jotta se soveltuu myös ajoneuvojen hallintaan. Ajoneuvolaajennukset on otettu käyttöön asteittain kuluvan vuoden aikana.

Järjestelmässä nähdään nyt ajoneuvotyypeittäin niiden saatavuus, jossa voidaan huomioida ajoneuvoille kirjatut ominaisuudet ja lisävarusteet. Järjestelmässä hallinnoidaan ajoneuvojen varausten ja vuokrausten lisäksi mm. niiden katsastukset ja huollot. Polttoaine- ja huoltokustannukset kohdistetaan kuhunkin ajoneuvoon, joka mahdollistaa ajoneuvokohtaisen seurannan. Vuokrattaessa kirjataan ajoneuvon kunto ja sen mukana luovutettu tarpeisto, esim. vara-avaimet ja polttoainekortti, jotta ne osataan pyytää takaisin palautuksen yhteydessä. Ajoneuvojen vuokrien, vuokrahinnan ylittyvien kilometrien ja ajoneuvoihin liittyvien lisämyyntien projektikohtainen laskutus tuotetaan Effector-järjestelmästä käsin.

Lisätietoja:
Tuomo Kestilä, kalustopäällikkö, VR Track Oy
p. 040 866 5198, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Leif Esselström, toimitusjohtaja, Polycon Oy
p. 040 578 9608, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.