Uutiset

Effector Laitehuolto -järjestelmän käyttöönottoprojektit täydessä vauhdissa

Effector Laitehuolto -järjestelmää ovat tällä hetkellä käyttöönottamassa kolme sairaanhoitopiiriä: Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sekä Lapin sairaanhoitopiiri. Kaikilla kolmella sairaanhoitopiirillä on jo pitkään ollut Effector Apuvälinepalvelut käytössä apuvälineiden hallintajärjestelmänä, ja nyt uudistetaan laiterekisterit Effector Laitehuolto -järjestelmällä. Uudella lääkintälaiterekisterillä pystytään vastaamaan lainsäädännön asettamiin vaatimuksiin muun muassa laitteiden jäljitettävyydessä.

Keväällä Polycon ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri alkoivat yhteistyössä kehittää Effector Laitehuolto -järjestelmää jatkumona menestyksekkäälle Effector Apuvälinepalvelut-järjestelmälle. Yhteistyössä on käyty toimintaprosesseja läpi samalla kehittäen niitä toimivammiksi Effectorin avulla. Lisäksi on valmisteltu tietojensiirtoa PSSHP:n vanhasta laiterekisteristä Effectoriin. Laitehuolto-järjestelmän käyttöönoton yhteydessä PSSHP siirtyy vanhasta SFS 5060 -pohjaisesta laiteluokituksesta Sailab-nimikkeistön käyttöön. Käyttöönottoprojekti lähestyy viimeisiä vaiheitaan; parhaillaan projektissa on meneillään nimikkeistöjen ja muiden rekisterien vastaavuustaulukkotyö sekä liittymien rakennustyöt.

Tänä syksynä on käynnistetty Effector Laitehuolto -käyttöönottoprojektit myös Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiireissä, joiden lääkintälaiterekisterin yhteiskilpailutuksessa valittiin Polycon toimittamaan järjestelmä. Toimintaprosessien kuvauksessa on päästy hyvin alkuun ja kehityskohteita työstetään yhdessä. Seuraavaksi edessä on kaikkien kolmen sairaanhoitopiirin ja Polyconin yhteinen projektityöpaja, sillä sairaanhoitopiirien yhteisenä toiveena on yhtenäistää prosesseja ja käytäntöjä Effector Laitehuolto -järjestelmän avulla.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin projektipäällikkönä toimiva sairaalainsinööri Tero Lähivaara kommentoi käyttöönottoprojektia ja siihen liittyvää kehitystyötä seuraavasti:
"Odotukset ovat korkealla, saataisiinko vihdoinkin toimiva laiterekisteri. Luottavaisin mielin Polyconin kanssa uudistetaan prosesseja."

Lisätietoja:
Tero Lähivaara, sairaalainsinööri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
p. 044 717 9660, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Annika Yli-Jaskari, palvelupäällikkö, Polycon Oy
p. 0400 853 147, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.