Uutiset

Active Directory -integraation hyödyt ja käyttöönotto Effectorissa

Active Directory (AD) -integraatio helpottaa Effector-pääkäyttäjien työtä käyttäjätunnusten hallinnoinnissa ja päivittämisessä. Integraatio mahdollistaa helpon kirjautumisen Effectoriin sekä käyttäjätietojen synkronoinnin suoraan asiakasorganisaation Active Directorysta eli käyttäjähakemistosta.

AD-integraatio toimii siten, että luotaessa käyttäjätunnuksia Effectoriin tuodaan käyttäjän AD:sta saatavissa olevat ja asiakkaan valitsemat perustiedot (esim. nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ja liitetään ne Effectorin käyttäjätunnukseen. Polyconin ja asiakkaan tietohallinnon kanssa yhteistyössä tehtävän käyttöönottoprojektin aikana käydään tarkemmin läpi, millä laajuudella ja tiedoilla integraatio halutaan määritellä toimimaan. Kun käyttäjän Effector-tunnus on linkitetty AD:hen, Effector päivittää automaattisesti käyttäjän tietoja AD:sta sitä mukaa, kun tiedot muuttuvat. Kun käyttäjätunnus suljetaan AD:ssa, sulkeutuu myös Effector-käyttäjätunnus automaattisesti. Integraation myötä tiedot ovat siis Effectorin puolella automaattisesti ajan tasalla eikä niitä tarvitse erikseen käydä käsin muuttamassa.

AD-integraatiota hyödynnetään myös käyttäjän tunnistamisessa hänen kirjautuessaan Effectoriin. Integraatio mahdollistaa kertakirjautumisen Effectoriin ilman perinteistä käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä, jolloin käyttäjän ei tarvitse muistaa erillisiä Effector-tunnuksiaan. Riittää, että käyttäjän tunnuksiin on Effectorissa liitetty käyttäjän AD-tunnukset ja että käyttäjä on näillä AD-tunnuksillaan kirjautunut työasemalleen, niin hän pääsee Effectoriin suoraan sisään vain klikkaamalla työpöydän pikakuvaketta.

Active Directory -integraation käyttöönotto on usein suhteellisen kevyt projekti, ja integraation tuomien etujen vuoksi se onkin suosittu Effector-liittymä. Erityisesti käyttäjätunnusten automaattinen hallinnointi on nähty arkea ja käsityötä helpottavana ominaisuutena. AD-integraatio on tulossa käyttöön seuraavaksi KHSHP:lla ja SATSHP:lla.

Lisätietoja: 
Timo Ruotsalainen, palvelupäällikkö, Polycon Oy
p. 050 365 6213 , Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.