Uutiset

Effector mahdollistaa henkilökohtaisen budjetin sähköisen hallinnan

Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimassa palvelusetelikokeilu-hankkeessa on vuosina 2017-2019 keskitytty selvittämään valmisteilla olleen valinnanvapauslainsäädännön vaikutuksia asiakkaaseen, palvelun järjestäjään ja palvelumarkkinoihin. Kokeiluja koskevaa tietoa on kerätty mm. eri hankkeiden verkkosivuille (kts. mm. https://stm.fi/palvelusetelikokeilu).

Palvelusetelikokeilu-hankkeessa henkilökohtaisen budjetin käyttöä yhtenä asiakkaan valinnanvapauden toteutusmuotona ovat testanneet muiden ohessa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ja Pohjanmaan kunnat. Kokeiluissa on hyödynnetty Effector Palvelusetelit -järjestelmää, jota on Polyconin kanssa tiiviissä yhteistyössä kokeilun aikana myös edelleen kehitetty entistä paremmin vastaamaan henkilökohtaisen budjetin erityispiirteisiin.

Henkilökohtaisen budjetin perusideologiaan kuuluu asiakkaan roolin korostaminen palvelutarpeen määrittelyssä ja palveluiden valinnassa. Eksoten ja Pohjanmaan hankkeissa henkilökohtaisen budjetin arvon määrittelyä on lähestytty eri näkökulmista ja myös henkilökohtaisella budjetilla hankittavien palveluiden valikoima on kokeiluissa rajattu eri tavoin. Tietojärjestelmäratkaisu on antanut tähän erinomaisen tuen.

Kokeiluissa Effector Palvelusetelit -järjestelmän käytöstä kerätyt kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia ja antaneet tukea tuotekehitystyölle. Asiakkaalle on muun muassa toteutettu järjestelmään työkalut, joilla hän tai hänen puolesta-asioijansa pystyy tehokkaasti vertailemaan hyväksyttyjä palveluntuottajia, suunnittelemaan budjettinsa käyttöä ja antamaan palautetta saamastaan palvelusta.

Lisätietoja Effector Palvelusetelit -järjestelmän tarjoamista mahdollisuuksista antavat:
Paula Nieminen palvelujohtaja, Polycon Oy
puh. 044 253 5530, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Annika Veid, palvelupäällikkö, Polycon Oy

puh. 050 596 3887, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.