Uutiset

Effector Laitehuolto -järjestelmän käyttöönottoprojekti käynnissä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (PSSHP) toimi Effector Laitehuolto -järjestelmän pilottiasiakkaana ja kehitti yhdessä Polyconin kanssa toimivaa lääkintälaiterekisteriä. Järjestelmän käyttöönotto tapahtui pilotointijakson jälkeen helmikuussa 2017 Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. PSSHP:n hankkima Effector Laitehuolto -järjestelmän lisenssi kattaa sairaanhoitopiirin alueen kaikki muutkin sosiaali- ja terveysalan toimijat, ja nyt järjestelmää on tämän lisenssin pohjalta lähtenyt ottamaan käyttöön myös Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä. Alueellinen lisenssi mahdollistaa sen, että Ylä-Savon SOTE voi ottaa käyttöönottoprojektin kustannuksilla Laitehuolto-järjestelmän käyttöönsä samassa laajuudessa kuin se on PSSHP:lle toimitettu.

Ylä-Savon SOTE jakaa PSSHP:n kanssa Effectorin jo Apuvälinepalvelut-järjestelmäosion osalta, joten Laitehuolto on luonteva jatke tähän toimintamalliin. Käyttöönottoprojektissa on lähdetty liikkeelle poimimalla testiaineistot Ylä-Savon SOTEn nykyisestä laiterekisteristä ja lähdetty niiden avulla työstämään tietojensiirtoa Effectoriin. Lisäksi yhteisissä palavereissa on tutustuttu PSSHP:n kanssa tehtyihin prosessikuvauksiin ja katsottu, miten Ylä-Savon SOTEn omat toimintaprosessit saadaan luontevasti istumaan näihin kuvauksiin. Yhdessä on myös käyty läpi järjestelmän sisältöä ja taustaohjauksia, joita Ylä-Savon ja PSSHP:n kesken yhteistyössä on lähdetty muokkaamaan molemmille sopiviksi.

Käyttöönottoprojekti jatkuu laiteaineiston testiajoilla ja vastaavuustaulukoiden työstämisellä. Lisäksi taustaohjausten ollessa mallillaan on tarkoitus ryhtyä viemään uusia, saapuvia laitteita jo Effectoriin vanhan laiterekisterin sijaan. Käyttöönottoprojekti on edennyt hyvissä tunnelmissa sopivaa tahtia, ja käyttöönoton on suunniteltu tapahtuvan kevään korvilla.

Lisätietoja:
Manu Leppikangas, kuntoutuspalveluiden esimies, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
p. 0400 144 508, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Merja Sahlström, kehittämispäällikkö, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
p. 040 745 7569, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Annika Yli-Jaskari, palvelupäällikkö, Polycon Oy
p. 0400 853 147, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.