Uutiset

Effector entistä laajemmin käyttöön Lapin sairaanhoitopiirissä

Lapin sairaanhoitopiirissä toteutettiin tämän vuoden tammi-toukokuussa Effectorin käytön laajentamisen projekti. Sen tarkoituksena oli saattaa Effector-tietojärjestelmä käyttöön kaikissa Lapin terveyskeskuksissa, joissa se ei vielä ennestään ollut käytössä. Projektin myötä Effector on nyt käytössä myös Kemijärven, Kittilän, Pellon, Posion, Sodankylän ja Utsjoen terveyskeskuksissa. Kaikissa näissä terveyskeskuksissa otettiin käyttöön ainakin joidenkin päätöslajien osalta myös sähköinen allekirjoitus, jonka myötä apuvälineiden ja kuntoutuksen päätökset hyväksytään toimikorttivarmennuksella.

Effectorin (ent. KuntoApu) käyttöönotto alkoi Lapissa asteittain jo vuosituhannen vaihteessa, kun keskussairaalan pari toimintayksikköä ja Kolpeneen palvelukeskus (erityishuoltopiiri) aloittivat sen käytön. Neljä vuotta myöhemmin mukaan tulivat silloisten Rovaniemen kaupungin ja Rovaniemen maalaiskunnan terveyskeskukset. Vuonna 2006 Lapissa toteutettiin puolivuotinen apuvälineprojekti, jonka myötä Lapin muut kuin yllä mainitut terveyskeskukset ottivat Effectorin käyttöönsä.

Tämän kevään projektista ja järjestelmän käyttöönottoon liittyvistä tehtävistä vastasivat Katja Niva ja Outi Liukkonen Lapin keskussairaalasta. Projektin aikana laajennettiin lisäksi sähköisen allekirjoituksen käyttöä keskussairaalan sisällä; aiemmin sähköinen allekirjoitus oli käytössä vain kuntoutuspoliklinikalla, mutta nyt useimmilla keskussairaalan erikoisaloilla. Myös Inarin terveyskeskus aloitti sähköisen allekirjoituksen viime keväänä.

Lapissa saatiin siis paljon aikaan lyhyessä ajassa!

Lisätietoja:
Outi Liukkonen, osastonsihteeri, Lapin sairaanhoitopiiri
p. 040 549 7267, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Marianne Hakkarainen, palvelupäällikkö, Polycon Oy
p. 050 428 3030, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.