Uutiset

Sairaanhoidon ostopalveluprosessin kehittäminen Itä-Savon sairaanhoitopiirissä

Itä-Savon sairaanhoitopiiri otti helmikuussa 2017 käyttöönsä Effector Ostopalvelut -järjestelmän. Taustalla oli tarve virtaviivaistaa ostopalveluprosessia ja vähentää kustannuksia automatisoimalla aikaa vievät manuaaliset työvaiheet. Erityisesti kaivattiin helpotusta osto- ja kuntalaskutukseen.

Prosessin ytimessä on sairaanhoidon maksusitoumusten luominen Effectoriin. Ne toimivat laskun perusteena helpottaen laskun asiatarkastajan työtä. Suurivolyymisiin ostolaskuihin luotiin laskun tulkkaukset, jolloin laskurivit luotuvat automaattisesti laskun liitteen tiedoista sovittujen sääntöjen mukaisesti.

Effectorista rakennettiin liittymä Intimeen Ostopalveluiden kuntalaskutusta varten. Effectorissa luodaan myyntitilaus liitteineen, joka laskutetaan ja tiliöidään Intimen kautta.

Kokonaisprosessin sujuvoittamiseksi toteutettiin myös Effector-Exreport -integraatio, jotta johdolle saadaan suoraan ajantasainen raporttitieto päätöksenteon tueksi heidän valmiiksi tuntemassaan muodossa. Effectorista saatavaa raporttitietoa hyödynnetään kokonaisuuden hallinnassa ja mm. vuosittain tehtävässä kalliin hoidon tasauksessa.

Sosterin Soili Pekkinen kertoo:
"Itä-Savon sairaanhoitopiirissä olemme tyytyväisiä Effector Ostopalvelut -osion toiminnallisuuteen, koska laskujen tulkkaus on vähentänyt manuaalista työtä huomattavasti, eikä tietoja viedä enää kahteen järjestelmään. Laskujen asiatarkastus ja hyväksyntä on helpottunut Effector-maksusitoumuksen käyttöönoton myötä. Lisäksi kuntalaskutuksen lähdetiedot ovat nyt helposti saatavissa ja raportointi on reaaliaikaista."

Lisätietoja:
Soili Pekkinen, tietojärjestelmäsuunnittelija, Tukipalvelut/Tietohallinto, Sosteri
p. 044 417 3530, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Saila Huhtala, palvelupäällikkö, Polycon Oy
p. 040 770 7859, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.