Uutiset

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ottaa käyttöönsä kaihileikkausten sähköisen palvelusetelin

HUS ottaa käyttöönsä kaihileikkausten sähköisen palvelusetelin. Palveluntuottajaksi voi nyt rekisteröityä palveluseteliportaalissa https://hus.palse.fi ja sähköisten palveluseteleiden myöntäminen aloitetaan syksyllä 2014.

Palvelusetelit toimintamuotona lisää potilaan valinnanvapautta ja hoidon saatavuutta. Kaihileikkauksiin myönnetään HUS:ssa tällä hetkellä paperisia palveluseteleitä. Sähköisen palvelusetelijärjestelmän myötä palveluseteliprosessiin liittyvä työmäärä HUS:ssa kevenee ja prosessi muuttuu sähköisen tiedonsiirron myötä muutenkin jouhevammaksi. Palveluntuottajan näkökulmasta uutta on palveluseteliportaali, jossa palveluntuottaja asioi prosessin eri vaiheissa.

Potilaan näkökulmasta palveluseteli on houkutteleva vaihtoehto. Palvelusetelin saatuaan hän pääsee itse valitsemaan haluamansa palveluntuottajan listalta, joka on nähtävissä niin palveluseteliportaalissa kuin palvelusetelipäätöksen liitteissä. Potilas voi halutessaan kieltäytyä palvelusetelistä ja näin valita HUS:n oman palvelun.

Lisätietoja:
Tuukka Uusheimo, projektipäällikkö, HUS-Tietohallinto
p. 050 410 7499, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Leif Esselström, toimitusjohtaja, Polycon Oy
p. 040 578 9608, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.