Uutiset

Porin perusturvakeskus otti käyttöönsä Effector Palvelusetelit -järjestelmän mahdollistamat sähköiset palvelusetelit

Porin perusturvakeskus on syyskuun alussa aloittanut Effector Palvelusetelit -järjestelmän mahdollistamien sähköisten palveluseteleiden käytön fysio-, toiminta- ja lymfaterapiapalveluiden järjestämisessä. Palvelusetelit korvaavat aikuisasiakkaiden lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalvelut.

Kesän ja alkusyksyn 2014 aikana läpiviety Effector Palvelusetelit -järjestelmän käyttöönotto eteni Porin perusturvakeskuksessa nopealla aikataululla; käyttöönoton määrittelyvaihe aloitettiin kesäkuussa ja ensimmäiset palvelusetelit myönnettiin järjestelmän kautta syyskuun alussa. Määrittelyvaiheessa palvelusetelin myöntäjä päättää palvelusetelin arvosta, sisällöstä ja palveluseteliprosessin eri vaiheissa sovellettavista säännöistä. Palveluntuottajat hakeutuvat mukaan prosessiin täyttämällä hakua varten suunnitellun hakemuslomakkeen, minkä jälkeen palvelusetelin myöntävä taho päättää hakemusten hyväksymisestä.

Palvelusetelin keskeisiä etuja ovat potilaiden valinnanvapauden kasvu ja palvelurakenteen joustavuus. Palvelusetelin saanut asiakas pääsee itse valitsemaan haluamansa palveluntuottajan listalta, joka on nähtävissä niin www-portaalissa, osoitteessa https://palse.fi, kuin myös jokaisen palvelusetelipäätöksen liitteissä. Potilas voi halutessaan kieltäytyä palvelusetelistä ja valita setelin myöntäjän oman palvelun.

Sähköisen palvelusetelijärjestelmän avulla palvelusetelitoiminta on kunnan tai kuntayhtymän näkökulmasta mahdollista toteuttaa joustavalla ja kustannustehokkaalla tavalla. Siirrettäessä prosessin hallinta ruutuvihoista tai Excel-taulukoista sähköiseen järjestelmään päästään eroon turhista manuaalisista työvaiheista, minkä seurauksena prosessi kevenee olennaisesti.

Lisätietoja:
Maarit Metsänen, fysioterapeutti, Porin perusturvakeskus
p. 044 701 3616, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Leif Esselström, toimitusjohtaja, Polycon Oy
p. 040 578 9608, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.