Uutiset

Kokkolan terveyskeskus aloitti Effectorin käytön

Kokkolan terveyskeskus, joka palvelee Kokkolan ja Kruunupyyn kuntien asukkaita, aloitti Effectorin käytön apuvälinepalveluiden hallinnassa 7.9.2015. Tämän jälkeen kaikki Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (KPSHP) terveyskeskukset ja keskussairaala käyttävät järjestelmää. Käyttöönottoa valmistelevat työt tehtiin hyvässä yhteistyössä kesän aikana. Aiemmat lääkinnällisen kuntoutuksen apuväline- ja kuntoutustiedot tuotiin Effectoriin Efficasta.

Yhteisessä järjestelmässä otettiin uutena toiminnallisuutena yksilöimättömien apuvälineiden käsittely massana, jolloin esimerkiksi jokaista kyynärsauvaa ei tarvitse yksilöidä järjestelmässä.

Effector palvelee terveyskeskuksen asiakkaita molemmilla Suomen virallisilla kielillä, koska suurin osa Kruunupyyn asukkaista on ruotsinkielisiä. Kun asiakkaan äidinkieleksi on merkitty ruotsi, päätösten ja lainaussopimuksen lomakkeet tulostuvat hänelle automaattisesti hänen omalla äidinkielellään.

Kokkolan terveyskeskuksen apuvälinelainaamo sijaitsee keskussairaalan apuvälineyksikön yhteydessä, joten on luontevaa, että nyt myös käytettävä tietojärjestelmä on sama.

Jouni Kauppinen, Kokkolan terveyskeskuksen osastonhoitaja, kertoo:
"Käyttöönotto meni mielestämme joustavasti ja kysymyksiimme olemme saaneet vastaukset nopeasti. Effector vaikuttaa varsinkin päivittäisen apuvälinelainauksen ja -palautuksen osalta toimivan erittäin hyvin ja on selvä parannus edelliseen ohjelmaan."

Lisätietoja:
Jouni Kauppinen, osastonhoitaja, Kokkolan terveyskeskus
p. 044 730 7635, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Hillevi Kopsala, terveyskeskusavustaja, Kokkolan terveyskeskus
p. 040 806 5599, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Marianne Hakkarainen, palvelupäällikkö, Polycon Oy
p. 050 428 3030, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.